Što su obnovljivi izvori energije ?

Obnovljivi izvori energije (neiscrpni ili alternativni izvori energije) potječu iz tri glavna izvora: termonuklearnih pretvorbi na Suncu, gravitacijskog djelovanja planeta i raspadanja izotopa u dubini Zemlje. Mogu se podijeliti u nekoliko skupina: Sunčeva energija, energija vjetra, energija vodenih tokova, energija vodika, energija iz biomase, energija iz okoliša i dr.
Smatramo ih ekološkim i neiscrpnim izvorima energije.

Zašto obnovljivi izvori energije ?

Energija koja zračenjem sa Sunca dolazi na Zemlju najveći je a ujedno i neiscrpni izvor energije i njezin godišnji teoretski potencijal iznosi 5,6 x 10 na 6 EJ. Od ovog iznosa cca 0,004 % energije godišnje se iskorištava od fosilnih izvora (plin, ulje, ugljen).

Raspoloživost fosilnih goriva plina i nafte je vremenski ograničena. Ova činjenica zaokupljuje sve više svijest čovjeka, a time se povećavaju napori i nastojanja za primjenom obnovljivih izvora energije. Zbog kontinuiranog rasta cijena, nama najzastupljenijih osnovnih energenata (ulja, plina, struje). Cijene rastu zbog svjetskih političkih sukoba i interesa. Zbog moguće moguće velike svjetske energetske krize također se poduzimaju određeni napori da se što više zaobiđu fosilni energenti kao primarni izvor energije. Osim navedenog, važnu ulogu ima i zaštita okoliša. Ako se želi izbjeći opasnost koja prijeti zbog klimatskih promjena mora se smanjiti emisija CO2 i ostalih plinova koje uzrokuju klimatske promjene.

Porast potrošnje energije koji je posljedica ubrzanog razvoja svjetskog gospodarstva u posljednje vrijeme doveo je najvjerojatnije do nepopravivog onečišćenja okoliša, što znači da je onečišćenje okoliša neposredno povezano s procesima pretvorbe energije. Pri tome se najviše misli na primjenu fosilnih goriva. Fosilna goriva u utjecaju na efekt staklnika sudjeluju s 50 % od čega 40 % otpada na emisiju ugljičnog dioksida, 3 % na emisije metana i 7 % na stvaranje ozona. Sve su to argumenti koji govore u korist primjene obnovljivih izvora energije.

Djelatnost tvrtke

Tvrtka MC Solar je mlada inženjerska tvrtka osnovana 2008 god. i specijalizirana je za primjenu obnovljivih izvora energije i naprednih tehnologija u tehnici grijanja.
Posebno se bavimo sljedećim sustavima:


Sunčeva energija - primjena sunčevih kolektora u pripremi sanitarne vode, podršci grijanju i sl.
Energija okoliša u sustavima s toplinskim pumpama - korištenje energije tla, zemlje, vode
Energija iz biomase - sustavi grijanja loženi na drvo standardnim načinom ili postupkom pirolize, sustavi na pelete, piljevinu i sl.

Ostale sustave s obnovljivim izvorima energije također obrađujemo s našim tvrtkama partnerima.

Naši inženjeri s dugogodišnjem iskustvom pripremit će za vas kompletno rješenje od ideje do realizacije. Sustavi optimalno prilagođeni vašim potrebama rezultiraju znatnim uštedama osnovnog pogonskog energenta (ulje, plin, el. energija) i minimalnim vremenskim rokom povrata ulaganja.

Naše usluge:


izrada tehničkih rješenja implementiranjem obnovljivih izvora energije u vaš novi ili postojeći sustav grijanja
prodaja opreme renomiranih svjetskih proizvođača
ugradnja opreme
puštanje opreme u pogon
održavanje i servis

Ako netko zna, znamo mi!
Vaše zadovoljstvo naš je najveći uspjeh.

 

MC Solar - specijalizirana tvrtka za primjenu obnovljivih izvora energije i naprednih tehnologija

Zadvorska 19
10 020 Zagreb
Tel: 01/ 6537 960
Fax: 01/ 6537 960
Mob: 091/ 9174 747
mail: info@mcsolar.hr

Vaše ime i prezime:


Vaš e-mail:

Vaš broj telefona:

Pitanja, komentari....
nakon što upišete svoje podatke kliknite na gumb "pošalji",